gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Serniczek gabyelle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybki serniczek z rodzynkami

Serniczek gabyelle Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serniczek gabyelle

 

  • 1 kg twarogu
  • 8 jajek
  • 1 masło
  • 3/4 szkl cukru
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szkl cukru do białek
  • rodzynki

 

Sposób przygotowania:

Serniczek gabyelle
Żółtka oddzielić od białek, białka utrzeć na sztywną pianę dodać cukier, ucierać. W osobnej miseczce utrzeć masło, do utartego masła dodać cukier, żółtka,cukier waniliowy, a na koniec budyń i proszek do pieczenia. Po wymieszaniu składników łączymy utarta masę z białkami i ucieramy na jednolitą masę, na koniec dodajemy ser i rodzynki. Gotowe ciasto wykładamy na blaszkę, pieczemy ok 45 min
Serniczek gabyelle
Odzielamy zółtka od białek, białka ucieramy na sztywna pianę, dodajemy cukier.
Serniczek gabyelle
Małsło ucieramy na gładka konsystencję, po utarciu dodajemy żółtka, cukier i cukier waniliowy uceramy.
Serniczek gabyelle
Gdy skłądniki sie połączą dodajemy na koniec budynie i proszek do pieczenia, ucieramy
Serniczek gabyelle
Na koniec łączymy białka z utartą masą miksujemy na jednolita masę i dodajemy ser z wiaderka

Tagi:

jajko jajka