Sposób przygotowania:
Serniczek na bani
Ciasteczka drobno pokruszyłam i wymieszałam dokładnie z masłem orzechowym. Przesypałam masę do tortownicy śr. 16 cm i ugniotłam łyżką. Dynię pokroiłam drobno i rozprażyłam z dodatkiem soku oraz skórki pomarańczowej. Zmiksowałam na mus i ostudziłam.
Składniki masy sernikowej włożyłam kolejno do miski i po prostu wymieszałam łyżką żeby nie było żadnych grudek, dodałam mus dyniowy, ponownie wymieszałam. Przelałam do naszykowanej wcześniej tortownicy. Formę owinęłam podwójną warstwą folii spożywczej i wstawiłam do naczynia z wodą - ma być je kilka centymetrów.
Sernik wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 st. C grzanie góra/dół, na dolną półkę, i piekłam 45 minut po czym jeszcze dopiekałam przez 15 minut masa według mnie za mało się ścięła. Sernik na środku powinien być lekko sprężysty.
Ostudzony zostawiłam na całą noc w lodówce żeby dobrze zastygł. Wierzch posmarowałam masą kajmakową i posypałam posiekanymi, podprażonymi leciutko orzeszkami.
Składniki masy sernikowej włożyłam kolejno do miski i po prostu wymieszałam łyżką żeby nie było żadnych grudek, dodałam mus dyniowy, ponownie wymieszałam. Przelałam do naszykowanej wcześniej tortownicy. Formę owinęłam podwójną warstwą folii spożywczej i wstawiłam do naczynia z wodą - ma być je kilka centymetrów.
Sernik wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 st. C grzanie góra/dół, na dolną półkę, i piekłam 45 minut po czym jeszcze dopiekałam przez 15 minut masa według mnie za mało się ścięła. Sernik na środku powinien być lekko sprężysty.
Ostudzony zostawiłam na całą noc w lodówce żeby dobrze zastygł. Wierzch posmarowałam masą kajmakową i posypałam posiekanymi, podprażonymi leciutko orzeszkami.
zbysiowa
pepsicOLA
Henia
Ania Hosz
zewa
monikaT83
Pyza
monikaT83
marietta