Sposób przygotowania:
Serniczek na zimno 5
Do miski wlewamy 400 ml gorącej wody i rozpuszczamy w niej galaretke. Odstawiamy, żeby lekko stężala. Brzoskwinie kroimy w kawałki. W 1/3 szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy ją do ostygnięcia. Ubijamy na sztywno śmietanę kremówkę do której dodajemy cukier puder. Ciągle miksujac do ubitej śmietany stopniowo dodajemy serki homogenizowane. Do powstałej masy wlewamy letnią żelatynę i łączymy ze sobą składniki. Dodajemy 2/3 pokrojonych brzoskwiń i mieszamy. W tortownicy układamy biszkopty na które wylewamy przygotowaną masę. Wierzch dekorujemy brzoskwiniami. Odkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wylewamy na nie galaretkę. Ciasto odstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.