Sposób przygotowania:
Serniczek truskawkowo-śmietankowy
Masa śmietanowo-truskawkowa:
Każdą z galaretek rozpuścić w szklance wody (250 ml), każda osobno. Galaretki odstawić do wystudzenia. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i wstawić do lodówki.
Truskawki zmiksować na mus. Następnie dodać jedną tężejącą już galaretkę i wymieszać.
Śmietanę ubić na sztywno a następnie połączyć z drugą tężejącą galaretką. Obie masy dokładnie połączyć. Na dno tortownicy wlać trochę masyl aby tylko pokryła biszkopty i wstawić na kilka minut do lodówki, aby masa lekko stężała. Dzięki temu biszkopty przykleją się do dna. Potem wylać resztę masy i ponownie wstawic do stężenia.
Na wierzch:
Galaretke rozpuścic w 400 ml wody i odstawić do wystudzenia. Gdy masa śmietanowo-truskawkowa lekko stężeje na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki i zalać galaretką. Ciasto ponownie wstawić do lodówki, aby masy dobrze stężały.
Każdą z galaretek rozpuścić w szklance wody (250 ml), każda osobno. Galaretki odstawić do wystudzenia. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i wstawić do lodówki.
Truskawki zmiksować na mus. Następnie dodać jedną tężejącą już galaretkę i wymieszać.
Śmietanę ubić na sztywno a następnie połączyć z drugą tężejącą galaretką. Obie masy dokładnie połączyć. Na dno tortownicy wlać trochę masyl aby tylko pokryła biszkopty i wstawić na kilka minut do lodówki, aby masa lekko stężała. Dzięki temu biszkopty przykleją się do dna. Potem wylać resztę masy i ponownie wstawic do stężenia.
Na wierzch:
Galaretke rozpuścic w 400 ml wody i odstawić do wystudzenia. Gdy masa śmietanowo-truskawkowa lekko stężeje na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki i zalać galaretką. Ciasto ponownie wstawić do lodówki, aby masy dobrze stężały.
Marika-
Holly
migotka28
myśle że można róznież uzyc innych owoców,jagody borówki czy maliny też będą dobre
LauraLaura