Sposób przygotowania:
Sernik śmietankowy
Ubiłam jaja z cukrem na puch ( Masa zrobiła się puszysta i dużo jej było ). Dodałam budynie śmietankowe i nadal miksowałam ale już na mniejszych obrotach . Dodałam ser ( łyżką wkładałam miksując na najmniejszych obrotach). Dodałam mleko . Połączone składniki połączyły się ze sobą idealnie . Do tortownicy 28 cm włożyłam herbatniki, przełożyłam masę. Piekarnik nagrzałam do 210 stopni. Wstawiłam wodę do piekarnika ( wlałam ją do blaszki czarnej ) Wstawiłam sernik. Piekłam 15 minut w 210 stopniach. Zmniejszyłam do 140 i piekłam godzinę. wierzch zaczął się przypiekać więc włożyłam folie aluminiową aby pozostał jasny. Po wyjęciu poczekałam aż się ostudzi i wstawiłam na dzień do lodówki.
kloruś
Chętnie go wypróbuje tylko mam 1 pytanie... ta blaszka z wodą zostaje w piekarniku na cały czas pieczenia?
pozdrawiam serdecznie
lalunia
tak na cały czas pieczenia
marietta
lalunia
Tak skarbie smakuje wspaniale .
Ginewra
lalunia
Też go bardzo lubię robić :)