Sposób przygotowania:
Sernik śmietankowy
Na początku przygotowujemy ciasto: ubijamy 3 białka z 3 łyżkami wody. Gdy piana będzie sztywna, dodajemy po trochu 8 dag cukru i cukier waniliowy. Na koniec dodajemy 3 żółtka, wsypujemy mąkę pszenną wymieszaną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładamy do posmarowanej masłem i wysypaną mąką tortownicy. Pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Wyjmujemy z formy i studzone przekrawamy na dwa placki. Przygotowujemy masę serową: podgrzewamy mleko ciągle mieszając z resztą cukru, solą, skórką z cytryny i żółtkami. Wlewamy do miski, wkładamy namoczoną i napęczniałą żelatynę, mieszamy aż całkowicie się rozpuści. Wstawiamy na 30 minut do lodówki. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy na przemian z twarogiem do gęstniejącego kremu mleczno - żółtkowego. Spód biszkoptu smarujemy masą serową i przykrywamy drugim krążkiem ciasta. Wstawiamy na trzy godziny do lodówki.