Sposób przygotowania:
Sernik bardzo kremowy
Ciastka zmiksować w rozdrabniaczu. Masło rozpuścić, wsypać ciastka, wymieszać. Tortownicę (średnica 23cm) wyścielić papierem do pieczenia, wsypać ciastka z masłem. Ugnieść i wyrównać. Wstawić do lodówki. Do miski wrzucić twaróg i mascarpone. Dodać całe jajka i cukier. Na koniec dodać proszek budyniowy (można użyć śmietankowego lub mąki ziemniaczanej) i sok z cytryny. Zmiksować masę na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników, nie ubijać! Wlać masę serową na schłodzony spód. Tortownicę owinąć dokładnie od spodu folią aluminiową. Sernik piec w kąpieli wodnej (wstawić tortownicę w większą formę, wlać wrzątek do ok. 1/3 wysokości tortownicy), 10 minut w 180 stopniach, zmniejszyć do 130 i piec jeszcze 50 minut. Wystudzić powoli w uchylonym piekarniku.Następnie wymieszać składniki na polewę, wylać na wystudzony sernik i wyrównać. Wstawić do lodówki na całą noc.
zbysiowa
Alex_M
zapraszam :)
Hrabina w kuchni
reanja
Netka
Alex_M