Sposób przygotowania:
Sernik (8)
Składniki na ciasto połącz ze sobą, zagnieć jednolite ciasto i włóż do lodówki na 40-50 minut. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na cienki placek, wyłóż nim dno blaszy. Piec ok 30 minut w temp 150 st C. Masło, cukier, cukier waniliowy utrzyj ze sobą. Trzyj do momentu uzyskania kremowej masy. Dodaj 2 żółtka i 2/3 twarogu. Mieszaj. Ubij białka na twardą masę, dodaj cukier (5 dag) Pianę wmieszaj do masy, dodaj mąkę ziemniaczaną i aromat. Wyłóż masę na blaszę. Piec ok 70 minut w temp 150 st C/.
edytaha
Czy te 5 dag cukru dodanego do ubijanych białek jest wzięte ze szklanki przeznaczonej na całą masę serową, czy to jakiś dodatkowy cukier? Należałoby o tym napisać.
A poza tym z białek można ubić co najwyżej sztywną pianę, ale nie twardą masę - to nie cement...
elzbieta8960
A tak powaznie tez sie zapytam co z 8 jajkami ?
Kolejny przepis do poprawki ....