Sposób przygotowania:
Sernik o smaku banana z wiśniami
Miksujemy jaja całe z cukrem na puch ( Masa potraja nam się , wychodzi prawie miska). Dodajemy budynie do ubitych jaja i miksujemy. Ser wkładamy łyżką do masy jajecznej i nadal miksujemy , jednak już jak na najmniejszych obrotach . Formę tortową ( 28 cm ) wykładamy herbatnikami , jak zostaną puste miejsca to kruszymy herbatniki i wsypujemy między luki . Przelewamy masę serową do tortownicy . Do pieca wstawiamy na sam dól blaszkę z woda i wstawiamy piec na 215 stopni . Wkładamy serniki nad blaszką z wodą i pieczemy 15 minut w 215 stopniach . Zmieszamy do 170 i pieczemy 70 minut . Jeśli zauważymy że ciemnieje na m góra nakładamy folie aluminiowa. Wiśnie wkładamy do miseczki . Galaretki rozrabiamy w 500 ml wrzątku i przelewamy do wiśni. Mieszamy i zostawiamy do ostudzenia. Można włożyć do lodówki wtedy szybciej zacznie tężeć. Na ostudzony sernik przelewamy tężejącą galaretkę z wiśniami. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny i można jeść.