Sposób przygotowania:
Sernik bananowy
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami mikserem ręcznym, dodając po jednym kolejno. Potem dodać zmielony dwa razy twaróg, aromat, mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ubić pianę z białek, wlać do garnka i delikatnie wymieszać łopatką kuchenną wszystkie składniki. Okrągłą blachę wysmarować resztą tłuszczu i wyłożyć pergaminem wyciętym w kółko. Spód wyłożyć umytymi, obranymi oraz pokrojonymi na plasterki bananami i wylać na nie masę serową. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, wstawić blachę z ciastem. Piec 20 min., a potem zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. Sprawdzić pod koniec pieczenia długim patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Potem wyjąć blachę z ciastem, wystudzić. Kroić i podawać na talerzykach deserowych.