Sposób przygotowania:
Sernik bez sera
Na początku zagniatamy ciasto do tego potrzebna nam będzie mąka pszenna, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, 5 żółtek i pół kostki margaryny. Te składniki wsypujemy na stolnice kolejno i zagniatamy ciasto. Gdy ciasto mamy już ładnie wyrobione, odstawiamy je na bok i szykujemy blachę najlepiej polać olejem i wyłożyć papierem po czym znów polać papier odrobiną oleju żeby ciasto nam nie przywarło do spodu blachy. Gdy mamy przygotowaną blachę wykładamy na nią ciasto.
Ubić piane na sztywno z białek dodać cukier i cukier waniliowy zmiksować dodać budynie śmietankowe śmietanę i wymieszać delikatnie łyżka. wylać na ciasto. to jest rzadkie ale stężeje jak ostygnie piec Około godziny po wystygnięciu można polać rozpuszczona czekolada.
smacznego ! ! !
Ubić piane na sztywno z białek dodać cukier i cukier waniliowy zmiksować dodać budynie śmietankowe śmietanę i wymieszać delikatnie łyżka. wylać na ciasto. to jest rzadkie ale stężeje jak ostygnie piec Około godziny po wystygnięciu można polać rozpuszczona czekolada.
smacznego ! ! !