Sposób przygotowania:
Owocowy Sernik na zimno
1. Biszkopty układamy na tortownicy.
2. Do galaretki cytrynowej dodajemy 2 łyżeczki żelatyny i zalewamy 0,5 l gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia
3. Serki homogenizowane mieszamy z tężejącą galaretką i wstawiamy w tym samym naczyniu do lodówki, od czasu do czasu mieszamy.
4.Dopiero gdy zacznie dobrze zastygać przelewamy do tortownicy. Nie wcześniej bo wypłyną biszkopty
5. 3ł yżeczki żelatyny rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody i odstawiamy do wystygnięcia
6. Ubijamy śmietankę na sztywno, dodajemy 2 łyżki cukru i schłodzoną żelatynę, dalej mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej masy, przekładamy na tortownicę i do lodówki.
7. Na zastygniętą masę układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką.
2. Do galaretki cytrynowej dodajemy 2 łyżeczki żelatyny i zalewamy 0,5 l gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia
3. Serki homogenizowane mieszamy z tężejącą galaretką i wstawiamy w tym samym naczyniu do lodówki, od czasu do czasu mieszamy.
4.Dopiero gdy zacznie dobrze zastygać przelewamy do tortownicy. Nie wcześniej bo wypłyną biszkopty
5. 3ł yżeczki żelatyny rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody i odstawiamy do wystygnięcia
6. Ubijamy śmietankę na sztywno, dodajemy 2 łyżki cukru i schłodzoną żelatynę, dalej mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej masy, przekładamy na tortownicę i do lodówki.
7. Na zastygniętą masę układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką.