Sposób przygotowania:
Sernik dwa koloryETAP 1:
Cukier, olejek, jajka mikserem utrzeć do białości mikserem na najwyższych obrotach około 3-4 minuty.
ETAP 2:
Twaróg zmielony w maszynce do mięsa dodać do masy jajecznej, mikserem wymieszać, dodać śmietanę i mikserem połączyć składniki.
ETAP 3:
Do drugiej miski wylać z połowę masy serowej, do jednej wsypać budyń, do drugiej kakao, dobrze wymieszać mikserem białą a potem od razu czarną.
ETAP 4:
Trzy keksówki silikonowe 22x12 cm (dwie mąż do pracy zabiera) lub jedna duża 34x25 cm, na dno każdej dać herbatniki.
ETAP 5:
Białą masę wyłożyć do trzech form, następnie masę z kakao wyłożyć na białą, wierzch łyżką wygładzić.
ETAP 6:
Piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, serniki piec około 50-60 minut, pod koniec nakryć formy papierem do pieczenia aby za mocno się nie przypiekł wierzch sernika, sernik w formach wystudzić, najlepiej piec wieczorem i do rana zostawić w chłodnym miejscu, można posypać pudrem cukrem przed podaniem.