Sposób przygotowania:
Sernik gotowany
Ser i jajka wyjmujemy co najmniej dwie godziny wcześniej. Masło wraz cukrem rozpuszczamy w garnku o grubym dnie. Następnie dodajemy mielony ser. Mieszamy. Do masy dodajemy po jednym jajku. Mieszamy. Pilnujemy, aby masa nie zaczęła się gotować.
W zimnym mleku rozpuszczamy budynie. Wlewamy wolnym strumieniem do masy serowej. Mieszamy do momentu gdy zacznie lekko się gotować i gęstnieć. Studzimy.
Kwadratową formę do pieczenia wykładamy podłużnymi biszkoptami. Układamy 1/2 masy serowej. Na masie ponownie układamy biszkopty. Na biszkoptach układamy 1/2 masy. Na wierzchu ciasta układamy biszkopty. Ciasto chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.
Dowolnie dekorujemy np: cukrem pudrem.
W zimnym mleku rozpuszczamy budynie. Wlewamy wolnym strumieniem do masy serowej. Mieszamy do momentu gdy zacznie lekko się gotować i gęstnieć. Studzimy.
Kwadratową formę do pieczenia wykładamy podłużnymi biszkoptami. Układamy 1/2 masy serowej. Na masie ponownie układamy biszkopty. Na biszkoptach układamy 1/2 masy. Na wierzchu ciasta układamy biszkopty. Ciasto chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.
Dowolnie dekorujemy np: cukrem pudrem.