Sposób przygotowania:
Sernik gruszkowy
Na początek tortownicę wyłożyć pergaminem, na spód ułożyć biszkopty,wczesniej robiona w kompieli polać rozpuszczoną czekoladą, wystudzić. do garnka dodać 1 szk białe wino, cukru, włożyć obrane i pokrojone gruszki
i gotować 5 minut. Żelatynę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody. Twarożek dokładnie utrzeć z jogurtem, dodać startą skórkę pomarańczową, cukier puder, cukier waniliowy, rozpuszczoną żelatynę.
Gdy masa zacznie tężeć dodać ubitą śmietanę,dokłądnie wszystko wymieszać. Masę serową wyłożyć do formy na przygotowane biszkopty, wyrównać. Na wierzchu ułożyć ostudzone gruszki. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Smacznego!:)
i gotować 5 minut. Żelatynę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody. Twarożek dokładnie utrzeć z jogurtem, dodać startą skórkę pomarańczową, cukier puder, cukier waniliowy, rozpuszczoną żelatynę.
Gdy masa zacznie tężeć dodać ubitą śmietanę,dokłądnie wszystko wymieszać. Masę serową wyłożyć do formy na przygotowane biszkopty, wyrównać. Na wierzchu ułożyć ostudzone gruszki. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Smacznego!:)