Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z galaretką i gruszkami
Do garnka wlewamy 300 ml wody i zagotowujemy. Odlewamy 50 ml wsypujemy żelatynę, mieszamy aż się rozpuści i odstawiamy. Do reszty wody wsypujemy galaretkę i mieszamy aż się rozpuści, odstawiamy do stężenia.
Pojemnik wykładamy folią spożywczą i układamy na dnie herbatniki.
Gruszki myjemy i obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na półplasterki.
Do miski przekładamy serek homogenizowany i miksujemy przez chwilę, dolewamy letnią żelatynę i miksujemy. Gdy masa zacznie tężeć przelewamy ją na herbatniki. Gdy masa jest całkowicie sztywna układamy gruszki i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Pojemnik wykładamy folią spożywczą i układamy na dnie herbatniki.
Gruszki myjemy i obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na półplasterki.
Do miski przekładamy serek homogenizowany i miksujemy przez chwilę, dolewamy letnią żelatynę i miksujemy. Gdy masa zacznie tężeć przelewamy ją na herbatniki. Gdy masa jest całkowicie sztywna układamy gruszki i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.