bajtek

bajtek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Sernik II

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

w wersji zielonej /zbliża się wiosna/ :O)

Sernik II

Składniki:

Sernik II

 

  • druga wersja mojego sernika: składniki jak poprzednio + inne
  • 1 kg twarogu sernikowego /bez dodatków/
  • 1 szkl cukru
  • 1 margaryna
  • 6 jajek
  • 2 cukry waniliowe
  • 2 budynie waniliowe bez cukru
  • zwykłe herbatniki /około 30 szt/
  • dodatkowo bakalie: rodzynki, ananas kandyzowany , skórka pomarańczowa kan, migdały, papaja.
  • marmolada

 

Sposób przygotowania:

Sernik II
Żółtka, margarynę, cukier ukręcić , następnie dodawać ser porcjami . Po ukręceniu sera wsypać budynie i bakalie /uprzednio obsypane mąką/ - wymieszać i na końcu dodać ubitą pianę z białek. Blachę o wym 37x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać herbatniki , posmarować je marmoladą, wyłożyć ukręcony ser. Piec w temperaturze 180 st przez 60 min. Po ostudzeniu polać tężejącą galaretką.