Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sernik jogurtowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

sprawdzony przepis rewelacyjnie smakuje

Sernik jogurtowy

Składniki:

Sernik jogurtowy

 

  • 2 kubki duże jogurtu śródziemnomorskiego lub innego ale gęstego
  • 5 jaj
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
  • biszkopty lub herbatniki kruche na spód
  • rodzynki
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Sernik jogurtowy
oddzielić białka od żółtek białka ubić na pianę. pod koniec ubijania dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. w drugiej misce zmiksować pozostałe składniki połączyć delikatnie z ubitą pianą dodać rodzynki przełożyć do formy wyłożonej biszkoptami lub herbatnikami. piec godzinę w 180 stopniach.