Sposób przygotowania:
Sernik jogurtowy pieczony
Składniki o temperaturze pokojowej.
Jajka ubić mikserem z cukrem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy jajecznej dodać jogurty gęste owocowe, wsypać budynie i mikserem krótko połączyć składniki.
Tortownice 18 cm z papierem do pieczenia lub jedna duża 26 cm, do form wsypać pokruszone herbatniki, wylać masę sernikową do każdej formy, delikatnie wygładzić wierzch ciasta, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut do suchego patyczka, w formie serniki dobrze wystudzić.
Na wierzch serników rozłożyć wiśnie w cukrze w syropie, galaretki rozmieszać w 1400 ml gorącej wody i prawie tężejące wylać na serniki, schować do lodówki na całą noc.
Jajka ubić mikserem z cukrem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy jajecznej dodać jogurty gęste owocowe, wsypać budynie i mikserem krótko połączyć składniki.
Tortownice 18 cm z papierem do pieczenia lub jedna duża 26 cm, do form wsypać pokruszone herbatniki, wylać masę sernikową do każdej formy, delikatnie wygładzić wierzch ciasta, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut do suchego patyczka, w formie serniki dobrze wystudzić.
Na wierzch serników rozłożyć wiśnie w cukrze w syropie, galaretki rozmieszać w 1400 ml gorącej wody i prawie tężejące wylać na serniki, schować do lodówki na całą noc.