Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Świąteczne roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takich roladek nie może brakować na świątecznym stole. Roladki ze schabu faszerowane brokułem przesmażonym na masełku z dodatkiem cebuli.

Świąteczne roladki

Składniki:

Świąteczne roladki

 

Sposób przygotowania:

Świąteczne roladki

ETAP 1:

Świąteczne roladki

1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz sola.

2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym maśle. Do cebuli dodajemy starty na tarce o dużych oczach brokuł, obraną startą marchew, dziesięć minut prużymy aż warzywa zmiękną, solimy i łączymy z serkiem topionym.

3. Gotowym farszem smarujemy mięso i zwijamy w roladki.

ETAP 2:

Świąteczne roladki

4. Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym jajku i ponowie w bułce tartej.

5. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

ETAP 3:

6. Roladki gotowe.

7. Smacznego.


Tagi:

dania okazje