Sposób przygotowania:
Sernik luksusowy bez jajek
Przygotowanie i pieczenie ciasta: 1.Półtorej szklanki mleka zagotować ze śmietanką i cukrem,odstawić z ognia,wlać budyń rozpuszczony w pozostałym mleku,mieszając gotować. 2.Masło utrzeć z serem,nie przerywając ucierania,porcjami dodawać budyń. 3.Do masy dodać posiekane morele i skórkę pomarańczową. 4.Okrągłą tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami,przykryć masą serową. 5.Piec 55 minut w temperaturze 190 stopni.Uwaga.Ciasto po wyjęciu będzie w stanie płynnym. 6.Ciasto ostudzić,wstawić do lodówki,do uzyskania kremowej konsystencji. 7.Galaretkę przygotować w 300ml wody. 8.Na wierzchu już zimnego sernika ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką. 9.Schłodzić w lodówce.Ciasto to można też przygotować na kruchym cieście.