bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Sernik mazowiecki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy przepis. Polecam

Sernik mazowiecki

Składniki:

Sernik mazowiecki

 

  • sera białego (lepiej tłusty), 20 dag ziemniaków ugotowanych, 20 dag cukru pudru, 4 jaja, 18 dag masła

Sposób przygotowania:

Sernik mazowiecki
Ser i ziemniaki przekręcić w maszynce do "mięsa. Ucierając wszystko w donicy, dodawać masło, stopniowo po l żółtku oraz cukier waniliowy. Cukier ubić z pianą. Wszystko dokładnie wymieszać. Na końcu dodać rodzynki obsypane mąką (aby nie opadały na dno formy). Włożyć do formy okrągłej, wysmarowanej ii posypanej bułeczką. Piec w średnio gorącym piecu 30—40 min. Kroić jak torty; z wierzchu można polać czekoladą.