Sposób przygotowania:
sernik na śnieżkach
1 warstwa biszkopty układamy na spód blachy 2 warstwa: zółta galaretkę rozpuszczamy w szklance wody( gdy lekko stężeje) ubijamy 1 śnieżkę i dodajemy do niej galaretkę kawę inkę i cappuccino- miksujemy chwile by składniki się połączyły. wylewamy na biszkopty; 3 warstwa 2 śnieżki ubijamy i dodajemy do niej ser, cukier waniliowy, cukier miksujemy do uzyskania gładkiej masy. w międzyczasie przygotowujemy żelatynę gdy ostygnie a masa będzie gładka dolewamy ja powoli i chwile jeszcze miksujemy. wylewamy na masę cappuccino 4 warstwa zielona galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i postępujemy tak jak z zółta gdy lekko stężeje ubijamy śnieżkę i dodajemy do niej galaretkę i gotowa masę wylewamy na wierzch. 5 warstwa: 2 czerwone galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i gdy przestygną i lekko zaczną się ścinać wylewamy na sam wierzch. sernik gotowy ja dodatkowo ozdobiłam go bita śmietana
marietta