Sposób przygotowania:
Sernik na spodzie z delicji
Spód tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Następnie na spodzie rozkładamy delicje o smaku dowolnym( u mnie o smaku pomarańczowym).
Twaróg sernikowy trzykrotnie mielony wykładamy do miski miksera, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy , mieszamy.
Cały czas miksując do masy dodajemy śmietanę oraz po jednym jajku.
Na koniec do masy sernikowej dodajemy budynie i miksujemy do połączenia składników.
Tak przygotowaną masę przekładamy do przygotowanej wcześniej tortownicy z delicjami.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 60 minut.
Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku przynajmniej na 3 godziny.
Po tym czasie wyjmujemy sernik z piekarnika i odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Po całkowitym wystudzeniu sernik polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Smacznego.
Następnie na spodzie rozkładamy delicje o smaku dowolnym( u mnie o smaku pomarańczowym).
Twaróg sernikowy trzykrotnie mielony wykładamy do miski miksera, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy , mieszamy.
Cały czas miksując do masy dodajemy śmietanę oraz po jednym jajku.
Na koniec do masy sernikowej dodajemy budynie i miksujemy do połączenia składników.
Tak przygotowaną masę przekładamy do przygotowanej wcześniej tortownicy z delicjami.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 60 minut.
Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku przynajmniej na 3 godziny.
Po tym czasie wyjmujemy sernik z piekarnika i odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Po całkowitym wystudzeniu sernik polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Smacznego.