BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1385]

Sernik na spodzie z delicji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sernik którym dzisiaj chciałabym się podzielić jadłam niedawno u mojej znajomej na urodzinach. Sernik bardzo mi zasmakował, jest delikatny, puszysty i wilgotny, nie za słodki a przede wszystkim bardzo pyszny. Przygotowałam go na urodziny męża.

Sernik na spodzie z delicji Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Sernik na spodzie z delicji

 

  • delicje większa paczka,
  • twaróg sernikowy trzykrotnie mielony 1 kg,
  • cukier 200 g,
  • cukier waniliowy 1 op,
  • śmietana gęsta 18 % 600 ml,
  • jajka 5 szt,
  • budynie śmietankowe 2 op,
  • Polewa;
  • czekolada deserowa 200 g,
  • mleko lub śmietana 6 -8 łyżek,

Sposób przygotowania:

Sernik na spodzie z delicji
Spód tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia.

Następnie na spodzie rozkładamy delicje o smaku dowolnym( u mnie o smaku pomarańczowym).

Twaróg sernikowy trzykrotnie mielony wykładamy do miski miksera, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy , mieszamy.

Cały czas miksując do masy dodajemy śmietanę oraz po jednym jajku.

Na koniec do masy sernikowej dodajemy budynie i miksujemy do połączenia składników.

Tak przygotowaną masę przekładamy do przygotowanej wcześniej tortownicy z delicjami.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 60 minut.

Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku przynajmniej na 3 godziny.

Po tym czasie wyjmujemy sernik z piekarnika i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. 

Po całkowitym wystudzeniu sernik polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.

Smacznego.
Sernik na spodzie z delicji
Tortownicę o średnicy 24 cm.wykładamy papierem do pieczenia,następnie wykładamy delicjami
Sernik na spodzie z delicji
Twaróg sernikowy wykładamy do miski mik sera, dodajemy cukier i cukier waniliowy
Sernik na spodzie z delicji
Dodajemy śmietanę oraz jajka a na koniec budynie,całość miksujemy do połączenia składników
Sernik na spodzie z delicji
Masę sernikową przekładamy do tortownicy z delicjami
Sernik na spodzie z delicji
Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni,po upieczeniu sernik zostawiamy 3 godziny w piekarniku
Sernik na spodzie z delicji
Całkowicie wystudzony sernik polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą
Sernik na spodzie z delicji
Podajemy domownikom