Sposób przygotowania:
Sernik na spodzie z ciasteczek amaretto1.
Dużą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, na papier poukładać ciasteczka amaretto.
2.
Do miski włożyć wszystkie składniki oprócz mąki na masę serową i dokładnie zmiksować.
3.
Wsypać mąkę ziemniaczaną i ponownie zmiksować.
4.
Do masy serowej wsypać żurawinę i dodać pokrojone na mniejsze części morele, wymieszać.
5.
Wlać likier amaretto i znowu wymieszać.
6.
Przelać całą masę serową do tortownicy.
7.
Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 45 minut do zrumienienia.
8.
Wystudzić sernik w piekarniku.
9.
Zrobić polewę: w kąpieli wodnej stopić czekoladę i wymieszać z mlekiem. Polać sernik.
10.
Udekorować bakaliami. Smacznego !