Sposób przygotowania:
Sernik z delicjami o smaku pomarańczowym
Masło lub margarynę rozpuścić w garnku z cukrem, ciemnym kakao, cukrem waniliowym dodać zimną wodę, gotować 5 minut.
Podczas gotowania dodać czekoladę mleczną połamaną na mniejsze kawałki.
Wystudzić dokładnie, wymieszać z żółtkami . Odlać 1/2 szklanki.
Do reszty masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, a na samym końcu z ubitą na sztywno pianą z białek.
Masa serowa;
Cukier utrzeć z żółtkami na puch , dodać budyń śmietankowy,kwaśną śmietanę , cały czas ucierając dodawać porcjami ser z wiaderka.
Blaszkę o wymiarach 40/25 cm. wsmarować i wysypać tartą bułką, przelać ciasto , na ciasto poukładać delicje galaretką do góry, na delicje rozłożyć masę serową.
Sernik włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 60 minut.
W razie potrzeby po połowie pieczenia, górę przykryć folią aluminiową.
Po upieczeniu sernik wystudzić i polać odłożoną masą.
Podczas gotowania dodać czekoladę mleczną połamaną na mniejsze kawałki.
Wystudzić dokładnie, wymieszać z żółtkami . Odlać 1/2 szklanki.
Do reszty masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, a na samym końcu z ubitą na sztywno pianą z białek.
Masa serowa;
Cukier utrzeć z żółtkami na puch , dodać budyń śmietankowy,kwaśną śmietanę , cały czas ucierając dodawać porcjami ser z wiaderka.
Blaszkę o wymiarach 40/25 cm. wsmarować i wysypać tartą bułką, przelać ciasto , na ciasto poukładać delicje galaretką do góry, na delicje rozłożyć masę serową.
Sernik włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 60 minut.
W razie potrzeby po połowie pieczenia, górę przykryć folią aluminiową.
Po upieczeniu sernik wystudzić i polać odłożoną masą.
gusia1000