Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Do dużej miski wkładamy wyjętą wcześniej z lodówki margarynę. mikserem ucieramy ja z cukrem i żółtkami na puszysta masę,Powoli dodajemy serki, cały czas ucierając. Przygotowujemy żelatynę: rozpuszczamy ja w części zimnego mleka. Resztę mleka zagotowujemy i dodajemy to gorące mleko do rozpuszczonej żelatyny,mieszamy,studzimy.Ubijamy pianę z białek.
Dodajemy ostudzona żelatynę do masy serowej,mieszamy na końcu dodajemy pianę z białek i rodzynki.
Spod lub biszkopty układamy na dnie tortownicy. Przekładamy masę serowa do tortownicy i wkładamy do lodówki
Gdy masa serowa trochę zastygnie układamy owoce.
Galaretkę rozpuszczamy w mniejszej ilości wody, po ostygnięciu wylewamy delikatnie na masę serowa.Wkładamy do lodówki
Smacznego!
Dodajemy ostudzona żelatynę do masy serowej,mieszamy na końcu dodajemy pianę z białek i rodzynki.
Spod lub biszkopty układamy na dnie tortownicy. Przekładamy masę serowa do tortownicy i wkładamy do lodówki
Gdy masa serowa trochę zastygnie układamy owoce.
Galaretkę rozpuszczamy w mniejszej ilości wody, po ostygnięciu wylewamy delikatnie na masę serowa.Wkładamy do lodówki
Smacznego!