Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy w mniejszej ilości wody ( 1.1/2 szklanki gorącej wody) odstawiamy do ostygnięcia. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy na spód blaszki biszkopty.
Do miski przelewamy śmietankę którą ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy twarożek i letnią żelatynę oraz cukier, miksujemy na gładką masę którą przekładamy na biszkopty i odstawiamy do lodówki by masa stężała.
Gdy masa jest sztywna powoli nalewamy półpłynną galaretkę.
Ponownie odstawiamy do stężenia.
Do miski przelewamy śmietankę którą ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy twarożek i letnią żelatynę oraz cukier, miksujemy na gładką masę którą przekładamy na biszkopty i odstawiamy do lodówki by masa stężała.
Gdy masa jest sztywna powoli nalewamy półpłynną galaretkę.
Ponownie odstawiamy do stężenia.