Sposób przygotowania:
Babka z lustrzaną polewąETAP 1:
Jajka połączyć z cukrem ubić do uzyskania puszystej masy
ETAP 2:
Mąki zmieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito do ubitej masy jajecznej, masło rozpuścić, wystudzić, wlać do ciasta delikatnie zmiksować dodać sok z cytryny i otartą skórkę
ETAP 3:
zmiksować, połączyć z mieszanką keksową.
ETAP 4:
Ciasto wylać do formy na babkę , piec 50 minut w temp 170*c.
Lustrzana polewa:
Żelatynę namoczyć wg przepisu.
Do rondelka wsypać cukier, wlać wodę i zagotować, gdy cukier się rozpuści wlać śmietankę i ponownie zagotować, zdjąć z ognia, dodać startą na tarce czekoladę oraz zielony barwnik, odciśniętą żelatynę, całość zmiksować mikserem do uzyskania jednolitej gładkiej masy-będzie dość lejąca, odstawić na całą noc w temp pokojowej, na drugi dzień, polewę zamieszać łyżką rozprowadzić na babce, udekorować dowolnie.
Słodkich wypieków!