Sposób przygotowania:
Sernik na zimnoETAP 1:
Kwadratową formę o boku kilkanaście centymetrów wyłożyć folią spożywczą i ułożyć na dnie herbatniki.
Galaretkę przeźroczysą rozpuścić w 220 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.
Zimną śmietanę ubić na sztywną i zmiksować z kremem budyniowym zrobionym z ugotowanego budyniu zmiksowanego z masłem. Następnie zmiksować z serkiem waniliowym. Na koniec połączyć z chłodną, ale płynną galaretką. Wylać na herbatniki i schłodzić.
Galaretkę truskawkową przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wystudzić. Chłodną wylać na sernik.
Schłodzić przez kilka godzin. Kroić na kawałki.
![Sernik na zimno Sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-571476.jpg)
![Sernik na zimno Sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-571477.jpg)
![Sernik na zimno Sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-571478.jpg)
![Sernik na zimno Sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-571479.jpg)