WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1996]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mini sernik na zimno na herbatnikach, z galaretką truskawkową na wierzchu. Masa zrobiona jest z ubitej śmietany, serka waniliowego, kremu budyniowego i galaretki przeźroczystej.

Sernik na zimno Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • Kilka herbatników
  • 100 ml śmietany 30%
  • 2 łyżki kremu budyniowego (budyń zmiksowany z masłem)
  • 200 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 galaretka przeźroczysta
  • 1 galaretka truskawkowa

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno

ETAP 1:

Kwadratową formę o boku kilkanaście centymetrów wyłożyć folią spożywczą i ułożyć na dnie herbatniki.

Galaretkę przeźroczysą rozpuścić w 220 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.

Zimną śmietanę ubić na sztywną i zmiksować z kremem budyniowym zrobionym z ugotowanego budyniu zmiksowanego z masłem. Następnie zmiksować z serkiem waniliowym. Na koniec połączyć z chłodną, ale płynną galaretką. Wylać na herbatniki i schłodzić.

Galaretkę truskawkową przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wystudzić. Chłodną wylać na sernik.

Schłodzić przez kilka godzin. Kroić na kawałki.

Sernik na zimno
Sernik po kilku godzinach chłodzenia wyjęty z formy
Sernik na zimno
Zimna garetka truskawkowa wylana na masę
Sernik na zimno
Masa serkowo-śmietanowa wylana na herbatniki
Sernik na zimno
Herbatniki ułożone na dnie formy wyłożonej folią spożywczą