Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Herbatniki pokruszyć i rozbić w misce, po czym dodać gorące rozpuszczone masło, następnie wymieszać wyłożyć do małej tortownicy i wstawić do lodówki na około 30 minut.
Śmietanką ubić z cukrem waniliowym, a w oddzielnej misce mikserem rozetrzeć ser z cukrem pudrem i sokiem z cytryny (jeśli ktoś woli słodsze ciasto można dodać mniej soku z cytryny).Dodać żelatynę i ponownie wymieszać (żelatynę należy zalać odrobiną zimnej wody i poczekać aż napęcznieje następnie zalać gorącą wodą i mieszać do rozpuszczenia)
Powstałą masę należy wymieszać łyżką z ubitą śmietaną. Całość wlać na wcześniej przygotowany spód z herbatników i wstawić do lodówki. Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu, po stężeniu podzielić na kawałki i wyłożyć na wierzch sernika.
Śmietanką ubić z cukrem waniliowym, a w oddzielnej misce mikserem rozetrzeć ser z cukrem pudrem i sokiem z cytryny (jeśli ktoś woli słodsze ciasto można dodać mniej soku z cytryny).Dodać żelatynę i ponownie wymieszać (żelatynę należy zalać odrobiną zimnej wody i poczekać aż napęcznieje następnie zalać gorącą wodą i mieszać do rozpuszczenia)
Powstałą masę należy wymieszać łyżką z ubitą śmietaną. Całość wlać na wcześniej przygotowany spód z herbatników i wstawić do lodówki. Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu, po stężeniu podzielić na kawałki i wyłożyć na wierzch sernika.