lenazkiw

lenazkiw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czasami robię, ostatnio rzadziej;)

Sernik na zimno

Składniki:

Sernik na zimno

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
Mleko zagotować. Jaja rozbić dobrze ze śmietaną i wlać je na gotujące mleko, podgrzewać do czasu aż wytworzy się serek. Wtedy wylać na gazę lub gęste sito i pozostawić do ostudzenia. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę i dodawać po trochu serka ciągle ucierając. Utartą masę serową podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Wykonania końcowe: na upieczony biszkopt/biszkopty/herbatniki wyłożyć masę kakaową, potem białą i wszystko zalać galaretką.