joanna.72

joanna.72

Szef Kuchni
[Przepisów: 21]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 3100
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sernik szybki i łatwy w wykonaniu . Moja rodzina naprawdę za nim przepada . Polecam .

Sernik na zimno Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 700 g serka waniliowego homogenizowanego (4 opakowania)
  • 250 ml śmietany kremówki 36%
  • 4 łyżki cukry pudru
  • 2 czubate łyżki żelatyny
  • 270 g brzoskwiń ( lub innych owoców)

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier puder i dokładnie wymieszać . Stopniowo dodawać serki cały czas ubijając . Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i ostudzić . Następnie wlać ją do masy mieszając na najwyższych obrotach .Biszkopty wyłożyć na spód tortownicy i wylać na nie masę z serków. Włożyć do lodówki do stężenia . Kiedy masa zastygnie na wierzch ułożyć brzoskwinie i zalać galaretką ( wystudzoną ) . Odstawić do stężenia .
Sernik na zimno
Kiesy połączymy już śmietanę z serkami należy dodawać żelatynie porcjami .
Sernik na zimno
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie na następnie studzimy ją . Nie może się zgrutkować .
Sernik na zimno
Biszkopty wykładamy na spód naczynia i wylewamy na nie masę serową .