Sposób przygotowania:
Kruche z rabarbarem na maślanym cieścieEtap 1
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i szybko zagnieść.
Etap 2
Ciasto rozłożyć w foremce (ok. 23 x 36 cm).
Etap 3
Rabarbar oczyścić, pokroić na małe kawałki, przełożyć do miski. Banany obrać, pokroić w plasterki, dodać do rabarbaru. Dodać też kaszę i cukier, dokładnie wymieszać.
Etap 4
Rabarbar z bananami rozłożyć na cieście.
Etap 5
Kruszonka: Masło, cukier puder, cukier waniliowy i mąkę zagnieść, a następnie rozkruszyć.
Etap 6
Kruszonkę rozłożyć na cieście.
Etap 7
Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 60 minut (Aż wierzch ciasta ładnie się zrumieni). Upieczone ciasto można dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.