kindzia

kindzia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sernik na zimno zalać dobrze wystudzoną galaretką brzoskwiniową. Wstawić do lodówki.

Sernik na zimno

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • 4 serki homogenizowane
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 żelatyna 50 g
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 puszka brzoskwiń

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
Galaretkę truskawkową rozpuścić i odstawić do stężenia. Żelatynę namoczyć w 3/4 szklanki przegotowanej zimnej wody, dodać 2 szklanki gorącej przegotowanej wody, rozpuscic i odstawić do wystudzenia.2 galaretki pomarańczowe rozpuścić i zostawić do wystygnięcia. Pół brzoskwiń pokroić w kostkę - a pół zostawić do dekoracji.Galaretkę truskawkową pokroić w kostkę. Serki homogenizowane włożyć do dużego naczynia, dodać cukier puder i cukier waniliowy, wymieszać, dodać wystudzoną żelatynę - wymieszać. Dodać pokrojoną w kostkę galaretkę i brzoskwinie. Wszystko razem bardzo delikatnie wymieszać.Wylać na wysmarowaną tluszczem tortownicę i wyrównać. Udekorować pozostałymi brzoskwiniami. Zalać wystudzoną galaretką brzoskwiniową i wstawić do lodówki.

Tagi:

ciasto sernik