Sposób przygotowania:
Sernik na zimno malinowo-brzoskwiniowyETAP 1:
W 1100 ml gorącej wody rozmieszać galaretki o smaku oranżady, wystudzić i zostawić do lekkiego stężenia.
Forma silikonowa 25x25 cm, 3 pojemniki po serkach (mąż do pracy wygodnie zabierze), na dno pokruszyć połowę ciastek maślanych i skropić paroma łyżkami galaretki, do lodówki schować.
ETAP 2:
Żelatynę deserową rozmieszać w gorącej wodzie i wystudzić, może być letnia trochę.
Twaróg z wiaderka w misce utrzeć mikserem z cukrem pudrem, wsypać opłukane maliny i mikserem połączyć na gładką masę, wlać żelatynę w trakcie miksowania i krótko miksować.
ETAP 3:
Masę serową szybko wyłożyć do formy i pojemników, dodać pokrojone na kawałki brzoskwinie, lekko je przycisnąć do sernika, do lodówki.
ETAP 4:
Na owoce pokruszyć pozostałe ciastka, dodać na ciastka resztę brzoskwiń.
ETAP 5:
Tężejącą galaretkę wylać do formy i pojemników, schować do lodówki najlepiej na całą noc, kroić ostrym nożem maczanym w ciepłej wodzie.