Sposób przygotowania:
Sernik na zimno Jagodowo malinowy z borówkamiWykonanie:
Najpierw przygotowujemy sobie dużą tortownicę i obkładamy szczelnie dól i boki folią spożywczą.
Rozrabiamy dwie galaretki cytrynowe w 150 ml dopiero co gotującej wody. Zostawiamy do ostygnięcia ( włożyłam kubek do zimnej wody i tak szybciej mi ostygła galaretka).
Śmietanę wlałam do misy ( wysokiej misy) i zmiksowałam na sztywno.
Serki jagodowo malinowe przełożyłam do śmietany i zmiksowałam na jednolitą masę. Dodałam galaretki ostudzone i parę chwil miksowałam.
Na dno tortownicy wyłożyłam herbatniki i przełożyłam masę. Wstawiłam do lodówki na godzinę.
W tym czasie co siedziało sobie spokojnie w lodówce ciacho ja rozrobiłam galaretkę malinową w 400 ml wrzątku i wstawiłam do zimnej wody by szybciej ostygło. Następnie wstawiłam do lodówki by zaczęło tężeć.
Borówki przepłukałam osuszyłam ręcznikiem papierowym i przełożyłam po godzinie na sernik i wlałam tężejącą galaretkę.
Do lodówki, postało sobie 2 godzinki a potem poszedł do zjedzenia. Pychaaaaaaaaaaaaaa.