Sposób przygotowania:
Malinowy sernik na zimno
Twaróg przepuszczamy przez maszynkę co najmniej dwukrotnie, im drobniejszy będzie tym lepiej.
Świeże maliny od razu blendujemy na mus, mrożone najpierw trzeba rozmrozić. Mus przecieramy przez gęste sitko.
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i studzimy.
Do twarogu dodajemy cukier puder, śmietanę i mus malinowy, ucieramy, a następnie stopniowo dodajemy chłodne galaretki.
Formę o średnicy 21 cm wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy biszkopty i wylewamy masę serową, odstawiamy do całkowitego stężenia.
Przed podaniem dekorujemy malinami i bitą śmietaną.
Świeże maliny od razu blendujemy na mus, mrożone najpierw trzeba rozmrozić. Mus przecieramy przez gęste sitko.
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i studzimy.
Do twarogu dodajemy cukier puder, śmietanę i mus malinowy, ucieramy, a następnie stopniowo dodajemy chłodne galaretki.
Formę o średnicy 21 cm wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy biszkopty i wylewamy masę serową, odstawiamy do całkowitego stężenia.
Przed podaniem dekorujemy malinami i bitą śmietaną.
SylaUla