Sposób przygotowania:
Sernik na zimno mocno waniliowy
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać serki, dokładnie wymieszać.
Suchą żelatynę wsypać do garnuszka, zalać 3/4 szklanki wrzącej wody, zamieszać, odstawić na kilka minut,
od czasu do czasu zamieszać.
Dokładnie rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę wlać do masy serowej, wymieszać , wlać do dużej tortwnicy( moja ma 29 cm)
Wstawić do lodówki na kilka minut, aż zastygnie, ułożyć pokrojone truskawki, zalać trzema tężejącymi galaretkami, rozpuszczonymi w 900 ml wrzącej wody.
Wstawić do lodówki
na kilka godzin, lub na całą noc, kroić maczając nóż w gorącej wodzie.
Smacznego.
Suchą żelatynę wsypać do garnuszka, zalać 3/4 szklanki wrzącej wody, zamieszać, odstawić na kilka minut,
od czasu do czasu zamieszać.
Dokładnie rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę wlać do masy serowej, wymieszać , wlać do dużej tortwnicy( moja ma 29 cm)
Wstawić do lodówki na kilka minut, aż zastygnie, ułożyć pokrojone truskawki, zalać trzema tężejącymi galaretkami, rozpuszczonymi w 900 ml wrzącej wody.
Wstawić do lodówki
na kilka godzin, lub na całą noc, kroić maczając nóż w gorącej wodzie.
Smacznego.
Sarenka
prezes
anullka7
Nie przytyjesz:) raz na jakiś czas jak zjesz kawałek, u nas już śladu nie ma , a wczoraj robiłam.:)
wedith1
Natala1210
jovi