Sposób przygotowania:
Sernik na zimno na biszkopcie
Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Żółtka ucieramy z cukrem, pod koniec ucierania dodajemy po łyżce wody. Następnie dodajemy pianę ubita na sztywno, mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy i mieszamy. Ciasto wylewamy do okrągłej tortownicy (24 cm). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut, Do suchego patyczka.
Masa serowa: Trzy galaretki rozpuszczamy w półtorej szklanki gorącej wody, zostawiamy aby wystygła, gry zacznie lekko tężeć mieszamy stopniowo z twarogiem. Wylewamy na wystudzony biszkopt. Wkładamy do lodówki aby stężało.
Galaretka: Gruszkową galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i studzimy. Brzoskwinie kroimy w plasterki i układamy na stężonej masie serowej i zalewamy tężejącą gruszkową galaretkę. Ponownie wkładamy do lodówki aby stężało.
Masa serowa: Trzy galaretki rozpuszczamy w półtorej szklanki gorącej wody, zostawiamy aby wystygła, gry zacznie lekko tężeć mieszamy stopniowo z twarogiem. Wylewamy na wystudzony biszkopt. Wkładamy do lodówki aby stężało.
Galaretka: Gruszkową galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i studzimy. Brzoskwinie kroimy w plasterki i układamy na stężonej masie serowej i zalewamy tężejącą gruszkową galaretkę. Ponownie wkładamy do lodówki aby stężało.