Sposób przygotowania:
Sernik na zimno na herbatnikach w czekoladzie1.
Dużą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim poukładać herbatniki oblane czekoladą.
2.
Do naczynia włożyć ser biały i wsypać cukier puder, zmiksować.
3.
We wrzątku rozpuścić galaretkę gruszkową i chłodną wlać do masy serowej. Ponownie zmiksować.
4.
Następnie delikatnie wylać masę na herbatniki. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
5.
Na masie poukładać świeże truskawki.
6.
Na truskawkach poukładać borówki amerykańskie.
7.
Znowu włożyć kolejny ser do naczynia i wsypać cukier, zmiksować.
8.
We wrzątku rozpuścić galaretkę truskawkową, ochłodzić i wlać do masy serowej, zmiksować.
9.
Masę tą delikatnie wylać na truskawki i borówki. Wstawić do lodówki do stężenia.
10.
Na masie serowej poukładać świeże maliny, serduszka czekoladowe i borówki amerykańskie.
11.
Ponownie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
12.
Smacznego !