Sposób przygotowania:
Sernik na zimno straciatella-monte
Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki ciepłej wody. Odstawić na 20 minut do napęcznienia. Po tym czasie wymieszać ją w 300 ml gorącej wody. Wystudzić.
Serek homogenizowany straciatella oraz monte zmiksować z cukrem pudrem do połączenia składników. Dodać wystudzoną żelatynę. Dokładnie wymieszać z masą serową.
Przelać do formy i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia. Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Wystudzić. Lekko tężejącą wylać na sernik.
Wstawić ponownie do lodówki aby galaretka zastygła.
Serek homogenizowany straciatella oraz monte zmiksować z cukrem pudrem do połączenia składników. Dodać wystudzoną żelatynę. Dokładnie wymieszać z masą serową.
Przelać do formy i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia. Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Wystudzić. Lekko tężejącą wylać na sernik.
Wstawić ponownie do lodówki aby galaretka zastygła.