Sposób przygotowania:
Sernik na zimno truskawkowo różany
Truskawki miksujemy blenderem, dosładzamy do smaku syropem różanym. 2 galaretki zalewamy szkl zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na ok 10 min. Po tym czasie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej i dodajemy do truskawkowego musu. Żelatynę zalewamy 1/4 szkl zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na 10 min, kiedy żelatyna napęcznieje rozpuszczamy ją w identyczny sposób ja galaretki. Serki mieszamy dokładnie dodajemy troszkę syropu różanego i rozpuszczoną żelatynę. Następnie partiami i naprzemiennie wylewamy masę serową i mus truskawkowy na biszkopty ułożone w tortownicy wyłożonej folią spożywczą. Robimy to na zasadzie ciasta zebra. Kilka łyżek masy serowej i na to kilka łyżek musu. Następnie całość wstawiamy do lodówki na kilkanaście min. Po tym czasie górę zalewamy rozrobionymi w połowie ilości wody galaretkami, lub musem z truskawek (w moim przypadku zostało go trochę). dekorujemy świeżymi owocami.
zbysiowa