Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sernik na zimno wg Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sernik na zimno z dodatkiem twarogu i śmietany.

Sernik na zimno wg Beatris Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sernik na zimno wg Beatris

 

  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1/4 szklanki zimnej wody
  • 500g mielonego twarogu
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 180g ciastek kruchych czekoladowych
  • 1/3 kostki masła

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno wg Beatris
Ciastka bardzo mocno rozkruszyć. Masło stopić, wlać do pokruszonych ciastek. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Na dnie rozłożyć ciastka z masłem, ugnieść i schłodzić w lodówce. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z cukrem pudrem. Do śmietany dodać twaróg, wymieszać. Żelatynę namoczyć w wodzie, a następnie rozpuścić ją podgrzewając. Rozpuszczoną i lekko przestudzoną żelatynę dodać do masy twarogowej, wymieszać i wyłożyć na spód z ciastek. Wierzch można polać dowolnym syropem owocowym i zrobić ozdobne esy-floresy. Schłodzić w lodówce.
Sernik na zimno wg Beatris
Ciastka pokruszone, wymieszane z roztopionym masłem i wyłożone na spód tortownicy.
Sernik na zimno wg Beatris
Ubita śmietana wymieszana z cukrem pudrem i twarogiem.
Sernik na zimno wg Beatris
Etap 3