Martyna12

Martyna12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Sernik na zimno z galaretkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Odejmując czas tężenia galaretek sernik przygotujemy w parę chwil. Mimo braku świeżych owoców jest orzeźwiający , puszysty i wprost rozpływa się w ustach.

Sernik na zimno z galaretkami

Składniki:

Sernik na zimno z galaretkami

 

  • tortownica 24 cm
  • 1/2 opakowania okrągłych biszkoptów ( ok. 60 g. )
  • 1 kg. twarogu sernikowego z wiaderka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 galaretki agrestowe
  • 2 galaretki brzoskwiniowe

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z galaretkami
Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 500 m wrzątku , tak samo postępujemy z galaretką agrestową.

Odstawiamy do ostudzenia i lekkiego stężenia.

Do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy biszkopty.

Ser miksujemy z cukrem pudrem aż stanie się puszysty.

Do galaretki brzoskwiniowej wykładamy połowę sera , drugą dodajemy do galaretki agrestowej.

Miksujemy masy do połączenia się składników.

Do tortownicy wylewamy masę serową z galaretką agrestową na wierzch masę z galaretką brzoskwiniową.

Odstawiamy do lodówki aby masy masy się stężały.

Najlepiej na noc.

Tagi:

sernik