Sposób przygotowania:
Miętowy sernik czekoladowy
Spód:
Składniki umieścić w malakserze i zblendować na jednolitą masę. Wyląć masę do tortownicy o średnicy 23 cm wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia - same dno. Piec w temp. 175 stopni Celsjusza przez 12 minut. Wyjąć wystudzić.
Masa serowa:
Wszytskie składniki oprócz czekolady miksujemy na jendolitą masę. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę i mieszamy szaptułką do połączenia. Wylewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy w trybie góra i dół w temp 160 stopni Celsjusza przez 50 minut. Wyjąć i wsytudzić następnie wsadzić do lodówki na calą noc.
Mus miętowy:
300 ml kremówki gotować do wrzenia następnie zalać listki mięty, wystudzić. Przelać przez sitko i schłodzić kremówkę. Żelatynę zalać wodą a po 10 minutach podgrzać do rozpuszczenia.
300 ml miętowej kremówki oraz 300 ml kremówki , barwnik oraz cukier puder zmiksować do uzyskania sztywnej piany. Pod koniec ubijania dodać likier miętowy oraz żelatynę i zmiksować do połączenia. Muss wylać na schłodzony sernik. Odstawić do lodówki do stężenia.
Smacznego
Składniki umieścić w malakserze i zblendować na jednolitą masę. Wyląć masę do tortownicy o średnicy 23 cm wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia - same dno. Piec w temp. 175 stopni Celsjusza przez 12 minut. Wyjąć wystudzić.
Masa serowa:
Wszytskie składniki oprócz czekolady miksujemy na jendolitą masę. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę i mieszamy szaptułką do połączenia. Wylewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy w trybie góra i dół w temp 160 stopni Celsjusza przez 50 minut. Wyjąć i wsytudzić następnie wsadzić do lodówki na calą noc.
Mus miętowy:
300 ml kremówki gotować do wrzenia następnie zalać listki mięty, wystudzić. Przelać przez sitko i schłodzić kremówkę. Żelatynę zalać wodą a po 10 minutach podgrzać do rozpuszczenia.
300 ml miętowej kremówki oraz 300 ml kremówki , barwnik oraz cukier puder zmiksować do uzyskania sztywnej piany. Pod koniec ubijania dodać likier miętowy oraz żelatynę i zmiksować do połączenia. Muss wylać na schłodzony sernik. Odstawić do lodówki do stężenia.
Smacznego