Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z galaretkami
Galaretki: agrestową i truskawkową (każdą oddzielnie) rozpuścić w połowie zalecanej na opakowaniu ilości wody. Każdą oddzielnie wlać do głębokich talerzy i gdy stężeją pokroić w kostkę. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody. Ser przemielić w maszynce, utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na puszysty krem. Wlać przestudzoną, płynną galaretkę pomarańczową, zmiksować. wsypać pokrojone kostki galaretek, rodzynki i aromat pomarańczowy, wymieszać łyżką. Foremkę tortownicy wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową, dno posypać pokruszonymi herbatnikami, wyłożyć masę serową. Na wierzchu ułożyć owoce. Pozostałą galaretkę pomarańczową rozpuścić wg przepisu na opakowaniu, przestudzić. Tężejącą galaretką zalać owoce i włożyć sernik do lodówki.
Kaja35