Sposób przygotowania:
Sernik, który zawsze się uda
Biszkopty przyciąć na wysokość tortownicy.
Na samym początku przygotować galaretki. Do każdej galaretki użyć połowę wymaganej wody (na 1 galaretkę 250 ml. wody). Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.
Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, do utartej masy cały czas ucierając dodawać porcjami ser wymieszać. Ser połączyć z rozpuszczoną żelatyną, następnie podzielić na trzy części. Każdą część połączyć z ostudzoną galaretką.
Tortownicę wysmarować leciutko tłuszczem i wyłożyć biszkoptami , pozostałymi kawałkami wyłożyć dno tortownicy. Na biszkopty wylać masę serową z zieloną galaretką ułożyć truskawki, następnie masę serową z żółtą galaretką i znowu truskawki no i na górę masę serową z czerwoną galaretką wyrównać i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Po wyjęciu górę polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i udekorować całymi truskawkami.
Smacznego.
Czas przygotowania około 60 minut + czas schładzania
Tortownica o średnicy 25/25 cm.
Na samym początku przygotować galaretki. Do każdej galaretki użyć połowę wymaganej wody (na 1 galaretkę 250 ml. wody). Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.
Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, do utartej masy cały czas ucierając dodawać porcjami ser wymieszać. Ser połączyć z rozpuszczoną żelatyną, następnie podzielić na trzy części. Każdą część połączyć z ostudzoną galaretką.
Tortownicę wysmarować leciutko tłuszczem i wyłożyć biszkoptami , pozostałymi kawałkami wyłożyć dno tortownicy. Na biszkopty wylać masę serową z zieloną galaretką ułożyć truskawki, następnie masę serową z żółtą galaretką i znowu truskawki no i na górę masę serową z czerwoną galaretką wyrównać i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Po wyjęciu górę polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i udekorować całymi truskawkami.
Smacznego.
Czas przygotowania około 60 minut + czas schładzania
Tortownica o średnicy 25/25 cm.
lukrowanepierniczki