agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Sernik na zimno z malinami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sernik smakuje rewelacyjnie, jest idealny na każdą okazję

Sernik na zimno z malinami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik na zimno z malinami

 

  • serek owocowy homogenizowany truskawkowy 3 sztuki
  • serek homogenizowany brzoskwiniowy 3 sztuki
  • serek twaróg półtłusty 20 dkg
  • maliny 1 szklanka
  • galaretka agrestowa 1 sztuka
  • żelatyna 4 łyżki
  • herbatniki 1 opakowanie
  • tłuszcz 1 łyżka
  • kakao 3 łyżeczki
  • cukier puder 1/4 szklanki

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z malinami
Tortownicę natłuścić tłuszczem, ułożyć na spodzie tortownicy herbatniki. Ser twaróg zmiksować z cukrem pudrem i z kakao. Rozpuścić żelatynę w szklance wody i wlać połowę żelatyny do, całość miksować na puszystą masę i wyłożyć na herbatniki. W dalszej kolejności należy do naczynia przełożyć serki owocowe, wlać resztę żelatyny i miksować na puszystą masę, uzyskaną masę wyłożyć na masę kakaową i wyrównać. Na wierzchu ułożyć opłukane i osuszone maliny. Według przepisu podanego na opakowaniu rozpuścić galaretkę, ostudzić ją i wylać na wierzch sernika. Wstawić do lodówki całość w celu stężenia. Po upływie kilku godzin sernik jest gotowy do spożycia.
Sernik na zimno z malinami
Trotownica z herbatnikami przed włożeniem sera
Sernik na zimno z malinami
masę soerowo- kakaową wyłożyłam na herbatniki
Sernik na zimno z malinami
tutaj już z masą jasną i na wierzchu malinki
Sernik na zimno z malinami
tutaj już z galaretkąagrestową na wierzchu