Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z marakująprzygotowanie
Spód
Masło rozpuszczamy.
Herbatniki miksujemy drobno.
Do herbatników dodajemy masło orzechowe i nie przerywając pracy robota wlewamy masło.
Miksujemy do połączenia się składników
Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy, lekko ubijając i odstawiamy do wystudzenia.
masa sernikowa
Galaretki rozpuszczamy w 800 ml wrzącej wody, odstawiamy do wystygnięcia.
Gdy galaretki zaczynają się lekko ścinać, przygotowujemy masę.
Ser przekładamy do miski i miksujemy przez chwilkę, dodajemy pulpę z marakui i galaretki- miksujemy do połączenia i wylewamy na spód ciasta.
Górę wyrównujemy i odstawiamy do lodówki aż masa się stężeje
wykończenie
Mus
Odcedzoną pulpę odmierzamy, przygotowujemy tyle wrzątku, żeby razem było 0,5 lira wody, ale nie łączymy ich razem, we wrzątku rozpuszczamy galaretkę i studzimy
Dopiero teraz łączymy galaretkę z marakują i od razu wylewamy na ciasto.
Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny